Första tiden med barn ·

Barn och vatten

De allra flesta tycker om att bada, så även barn. Men vatten kan också vara förrädiskt och drunkningsolyckor är tyvärr den vanligast dödsorsaken bland barn 0-6 år. Men det går att försöka att förebygga de allra flesta.

Du kan hjälpa barnet att känna sig trygg i vattnet och skapa vattenvana. Ett sätt är att leka tillsammans med barnet i vatten under de första åren. I takt med att barnet blir äldre är det viktigt att lära barnet respekt för vatten och förklarar varför det kan vara farligt.

Som vuxen har du ansvaret för barnet som badar. Du som vuxen bör vara inom gripanstånd om du passar ett barn i förskoleåldern eller yngre. Detta gäller alla formera av vattendrag, så som uppblåsbara pooler, vid stranden eller i badkaret. Barn under tre år har inte ett fullt utvecklat balanssinne och kan lätt ramla och därmed ha svårt att komma upp.

Små barn bör ha flytväst eller räddningsväst när de leker vid vatten eller på bryggor. Ett tips är att ha två, en torr och en blöt så undviker barnet att frysa.

Töm alltid uppblåsbara småbarnpooler som inte används och finns privat pool tänk på säkerheten kring den med exempelvis övertäckning och/eller inhängning.

Läs gärna mer på Vattensäkerhet för barn och vuxna - 1177

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

BrolinWestrell

Vi erbjuder företag stöd vid utveckling, omställning och kris. Stöd för såväl medarbetare och chefer som ledning. Vi finns i Stockholm.

Till BrolinWestrell

Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab

Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård.

Läs mer om oss