Graviditet ·

Prima Vård expanderar inom kvinno- och barnhälsa

Bilden beskriver en mamma och en pappa med en nyfödd bebis.

Prima Vård förvärvar Aleris aktier i Barnbördshuset Stockholm AB med verksamheterna BB Stockholm och BB Stockholm Family. Förvärvet avser 51 % av aktierna i Barnbördshuset Stockholm AB, resterande del kommer fortsatt ägas av Danderyds sjukhus i ett strategiskt samägande.

Genom förvärvet blir Prima Vård en betydande aktör inom kvinno- och barnhälsa i Sverige, där bolaget idag driver ett 40-tal mottagningar under varumärket Mama Mia.

Den förvärvade verksamheten består av fyra barnmorskemottagningar, en BVC-mottagning, en amningsmottagning samt förlossningskliniken BB Stockholm lokaliserad på Danderyds sjukhus.

”Vi har följt verksamheten under längre tid och har fått ett mycket gott intryck av BB Stockholm och BB Stockholm Family. Det är tydligt att det är högkvalitativa verksamheter. Samägandet med Danderyds sjukhus är en grund i den välfungerande verksamheten och vi ser fram emot ett fortsatt starkt partnerskap,” säger Hugo Lewné, VD Prima Vård.

''Jag ser att förvärvet kompletterar Prima Vårds verksamhet inom kvinno- och barnhälsa, Mama Mia, på ett väldigt bra sätt. Tillsammans har vi mycket goda förutsättningar att fortsätta utveckla kvinno- och barnhälsovården i Stockholm under två starka separata varumärken,” säger Sofie Andrésen, affärsområdeschef Kvinno- och Barnhälsa Prima Vård.

”BB Stockholm är en välrenommerad och mycket omtyckt verksamhet av både patienter och medarbetare som vi är stolta över att ha fått driva. Genom Prima Vård får verksamheterna en ägare som satsar inom barn- och kvinnohälsovård och därmed goda förutsättningar för att på bästa sätt växa och utvecklas vidare,” säger Efva Lagerstedt, affärsområdeschef Aleris.

Förvärvet förväntas genomföras under första halvåret 2023 och är villkorat prövning i sedvanliga instanser. Villkoren för förvärvet är inte offentliga.

För mer information, vänligen kontakta:

Sofie Andrésen, Affärsområdeschef Kvinno- och Barnhälsa, Prima Vård
Tel: 0761-876437
Sofie.andresen@mamamia.se

Aleris Presstjänst (nås dygnet runt) 073 – 038 38 20 (ej sms)
Det går även bra att ta kontakt via press@aleris.se

Om Prima Vård Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykiatri, beroendevård och företagshälsovård. Vi har idag cirka 100 vårdmottagningar och omkring 500 000 listade patienter i hälften av Sveriges regioner. Nordstjernan är huvudägare med den uttalade ambitionen att bygga en högkvalitativ aktör inom svensk hälso- och sjukvård.

Om BB Stockholm

BB Stockholm bedriver verksamhet inom hälso- och sjukvård under graviditet, barnafödande och barnhälsovård samt preventivmedelsrådgivning och cytologisk provtagning.

Om Aleris

Aleris vision är att leda vägen till morgondagens hälsa och vård. Genom innovativa lösningar skapar vi möjligheter till ett bättre och friskare liv samtidigt som vi bidrar till ökad tillgänglighet och samhällsnytta. Aleris är en skandinavisk vårdgivare med cirka två miljoner patientbesök om året och bedriver specialistsjukvård på över 130 platser i Sverige, Norge och Danmark.

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

Mama Mia Hus
Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, barn- och kvinnohälsa, psykiatri och företagshälsovård.

Läs mer om oss

Mama Mia Vårdcentral
Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab