Testa dig för könssjukdomar

Kom till oss och kostnadsfritt testa dig för könssjukdomar. Könssjukdomar och sexuellt överförbara sjukdomar ger inte alltid symtom därför bör du testa dig om du haft oskyddat sex. 
Två personer som ligger i en säng

Så här går testen till

Klamydia och gonorré testas  vanligtvis med en pinne som förs upp i vagina. För dig med penis testas istället urinet. HIV/Hepatit eller Syfilis testas genom ett blodprov i armen.  Vi kan dessvärre inte testa dig för mykoplasma. Om du önskar det, så får du vända sig till din vårdcentral, en gynekolog eller annan STI-mottagning specialiserad på STI, tex Centrum på Sexuell Hälsa i Malmö eller vissa Hudkliniker i våra skånska städer.  

Svar på tester

Svar på testet får du inom en vecka. Om svaret visar att du har en infektion tar vi kontakt med dig. Du kommer då bli erbjuden behandling med tabletter. Könssjukdomar såsom klamydia, gonorré och sexuellt överförbara infektioner såsom hiv, hepatit och syfilis står under smittskyddslagen.  

Smittskyddslagen och smittspårning 

Du är skyldig till att söka vård om du misstänker att du blivit smittad av klamydia, gonorré, hiv, syfilis och hepatit. Du är skyldig att göra de undersökningar och tester som behövs och du blir erbjuden behandling. Du kommer få förhållningsregler på hur du ska leva tills behandlingen är avklarad. Undersökningar och behandlingar är gratis. 

Du måste också uppge vilka personer du har haft sex med så att de kan spåras och komma för testning. 

Blåsor, utslag, sår eller vårtor?

Boka en tid hos oss så undersöker vi dig. Detta kan vara tex. eksem och tilltäppta hårsäckar. Ibland kan du behöva behandling. 

Kontakt med oss

Kontakta den mottagning du önskar komma till via telefon, 1177 eller vår digitala tjänst så hittar vi en tid som passar dig.  

Vanliga frågor

Kan jag vara anonym hos er? 

Kostar det att testa sig hos er?

Får vem som helst komma och testa sig hos er?

Min partner har fått klamydia, betyder det att personen har varit otrogen? 

Jag har fått ett brev ”smittspårningsbrev” vart vänder jag mig nu? 

Jag har gjort ett självtest och fått positiv klamydia, kan jag vända mig till er? 

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

Mama Mia Hus
Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård.

Läs mer om oss

Mama Mia Vårdcentral
Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab