Preventivmedel

Det finns preventivmedel för alla, men det är inte alltid lätt att hitta rätt och kan ta tid att prova sig fram till vad som passar bäst. Det preventivmedel du väljer ska skydda mot graviditet, men många känner även att det är av vikt att passa livsstilen, din kropp och hur du är som person.

Kommer du ihåg att ta tabletter varje dag eller skulle något som sitter ett par år passa bättre? Finns det något hälsomässigt hinder att välja vad du vill? Exempel kan vara om man har arvsanlag för blodpropp i nära familj. Icke önskvärda effekter men också fördelar med preventivmedel är bra att känna till och kan variera från en person till annan. Ibland kan det vara svårt att veta vad som finns och vad som kan passa just dig. Du kan alltid få råd och hjälp av barnmorska.

Till oss är du välkommen för rådgivning om du önskar börja med preventivmedel eller vill byta metod. Vi förnyar recept på preventivmedel, vi sätter in eller tar ut spiraler och P-stavar, hjälper till med vaginalringar och allt däremellan.

Hör av dig till oss digitalt, via telefon eller boka ett fysiskt besök till våra mottagningar så hjälper vi dig.

En film om preventivmedel

En film för dig som vill skydda dig mot en oönskad graviditet. Filmen beskriver olika preventivmetoders effektivitet, fördelar och funktion, så att du kan få ökad kunskap och förståelse för vilken preventivmetod som passar just dig. Skapad i samarbete med Karolinska Institutet.

Klicka här för att se filmen

Vanliga frågor

Jag mår dåligt av mitt preventivmedel, vad gör jag?

Jag har slut på mitt preventivmedel och behöver nytt recept.

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

Mama Mia Hus
Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård.

Läs mer om oss

Mama Mia Vårdcentral
Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab