Vård efter förlossning

Din barnmorska under din graviditet på är även det efter du fött. Inom 2 veckor efter förlossningen kommer vi kontakta dig för att se hur du/ni mår och om du har några frågor. Om vi inte redan bokat dig för en efterkontroll så bokar vi också gärna det när vi ringer. Efterkontroll erbjuder vi alla våra patienter cirka 6-8 veckor efter förlossningen.
En mamma som håller i sitt nyfödda barn mot bröstet.

På en efterkontroll går vi igenom din/er upplevelse av förlossningen, vi pratar om kroppen, återhämtning och träning och erbjuder alla en gynekologisk undersökning. Har du frågor så hjälper vi dig med just det du behöver veta. Vi hjälper också till med preventivmedelsrådgivning efter graviditet. Du kan komma själv eller tillsammans med din bebis och/eller partner.

Ibland kan saker dyka upp innan du har tid för efterkontroll. Ibland kan man fått stygn i underlivet som kan skava. Upplever du smärta, obehag eller oro som du vill ha råd och hjälp med, bara hör av dig. Vi finns här för dig.

BVC hjälper er i första hand med frågor som rör ert barn men vi kan även hjälpa till med saker som rör amning, anknytning och eventuella problem.

Vi vill gärna finnas för dig under hela ditt liv. Så om du känner att graviditet och förlossning är över men du har andra bekymmer eller frågor så kan du komma till oss.

  • Har du frågor som rör preventivmedel eller sexlivet?

  • Kommer det upp funderingar kring att få fler barn eller inte?

  • Har du problem att hitta tillbaka till ”dig själv” igen efter en graviditet och förlossning?

  • Är det svårt att tackla föräldrarollen samtidigt som man är och har en partner som man
    ska ha en bra relation till?

  • Har du funderingar kring din egen barndom och hur dina föräldrar var mot dig?

Vi kan även remittera till kurator/psykolog om det behövs. Vi har också vår egen sexolog som man kan få träffa, om man önskar det.

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

Mama Mia Hus
Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård.

Läs mer om oss

Mama Mia Vårdcentral
Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab