Graviditet

Att vänta barn är ett av de mest omtumlande upplevelser en människa kan vara med om oavsett om den växer i magen eller om man går bredvid någon som bär barn. Familjer kan se olika ut. Du kanske är singel, lever i en relation med en eller flera partners, alla är välkomna.
Bilden beskriver en gravid kvinna som håller sina händer på magen.

Graviditet är en naturlig del av livet och för de alla flesta en process som sköter sig helt själv. Några få får ett högt blodtryck, diabetes eller ett barn som kanske inte växer, det är bland annat därför barnmorskemottagningar finns så detta kan upptäckas i tid. Det kan också vara av vikt att få guidning på vägen till att bli förälder.

När du tittar ned på stickan och ser att du är gravid är det hög tid att boka in sig på ett första besök på mottagningen men detta är förstås helt frivilligt. På våra mottagningar träffar du barnmorskor med lång erfarenhet.

Vi vet hur viktigt det är med kontinuitet därför strävar vi efter att det är samma barnmorska som följer dig genom hela graviditeten. Bokade träffar läggs upp individuellt och dina behov ska stå i fokus. Mötena med barnmorskan ska kännas tillitsfulla och trygga om så inte är fallet går det alltid bra att byta. Vår vårdfilosofi bygger på att vi litar till att du som söker vår vård är den som känner dig själv och din kropp bäst. Detta tar vi hänsyn till och tillsammans med dig ser vi till att du känner dig delaktig och stödjer dig när du har behov av hjälp och guidning.

På första mötet planerar ni tillsammans fortsatta besök. Passa på att ställ alla frågor som har dykt upp. Barnmorskan ger dig information bland annat om kost, träning och graviditetssymtom om du har behov av det.

Vi erbjuder i samband med inskrivningsbesöket information kring fosterdiagnostik.

Vissa prov sparas

När du lämnar prov i vården kan vissa prov komma att sparas i en biobank.

Läs med om biobanker och biobankslagen på 1177.se och biobanksverige.se

Vanliga frågor

Jag har precis gjort ett positivt graviditetstest, vad gör jag nu?

Jag är tidigt gravid och blöder, betyder det att jag fått missfall?

Jag är gravid och har inga symptom, är någonting fel?

Jag är gravid och undrar vad man får äta och inte?

På uppdrag av Region Stockholm

Mama Mia Stockholm

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

Mama Mia Hus
Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, barn- och kvinnohälsa, psykiatri och företagshälsovård.

Läs mer om oss

Mama Mia Vårdcentral
Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab