Regnbågsverksamhet på Mama Mia Söder

På Mama Mia Söder har vi länge profilerat oss som HBTQI-mottagning och många inom denna grupp har genom åren sökt sig till vår mottagning under graviditet men även för cellprov, preventivmedel och för att testa könssjukdomar. Hit ska du kunna komma och känna dig trygg med att få ett gott bemötande oavsett vem du är samt få rådgivning utifrån din situation.
Bilden visar en hand framför en flagga med pride-färger.

Om du som HBTQI-person vill ha barn och önskar rådgivning kring hur du kan gå tillväga kan du boka tid här för rådgivande samtal med en barnmorska. Vi gör inte fertilitetsutredningar eller assisterad befruktning här, men ger råd kring var du kan vända dig och vad som kan vara bra att tänka på inför resan att få barn. Vi kan även hjälpa till med provtagning av infektionsprover som brukar behöva tas inför en assisterad befruktning utomlands.

Under graviditeten har vi föräldragrupper för regnbågsfamiljer. Familjekonstellationerna varierar, alla familjer där någon av föräldrarna identifierar sig som HBTQI-person är välkomna att delta. I grupperna brukar det vara allt från en till fyra blivande föräldrar, självstående par, vänner som blir föräldrar mm. På föräldragruppen träffas vi ett par gånger under graviditeten med syfte att få diskutera frågor som känns aktuella när man väntar barn utanför normen samt för att få ett nätverk inför föräldraskapet.

Ibland kan det vara nervöst att ta cellprov på grund av dåliga erfarenheter eller obehag över situationen. Om du har fått en kallelse men känner dig obekväm med att gå på drop-in, är du välkommen att ringa hit och boka en tid för att ta cellprov i lugn och ro.

Länkar:

RFSL
HBTQ-hälsan samtalsmottagning
Huddinge reproduktionsmedicin

På uppdrag av Region Stockholm

Mama Mia Stockholm

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia Hjärta
Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

Mama Mia Hus
Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård.

Läs mer om oss

Mama Mia Vårdcentral
Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab