Cellprovtagning

Alla kvinnor och personer med juridiskt personnummer kvinna kallas från 23-64 år för gynekologiskt cellprov. Provet tas från livmodertappen för att på ett tidigt stadium kunna upptäcka cellförändringar som kan utvecklas till livmoderhalscancer om de inte behandlas.

1177 kan du boka tid för kostnadsfri cellprovtagning. Du behöver inte vara listad hos oss, och det går bra att komma till oss även om din cellprovskallelse har kommit från annan mottagning. Vi tar dock ej emot patienter som önskar cellprovtagning utöver screeningprogrammet, då behöver du vända dig till en gynekolog. Vid cellprovtagningen kan vi även erbjuda provtagning för klamydia och gonorré.

Rädsla för gynekologisk undersökning

Hos oss barnmorskor kan du som är rädd för gynekologisk undersökning känna dig trygg! Vi har lång erfarenhet av undersökningar och är lyhörda för dina tidigare upplevelser. Vi utgår från dina önskemål i utformningen av undersökningen och har möjlighet att avsätta längre tid än vid ordinarie tidsbokning för cellprov, klamydiatest, spiralinsättning mm. Vi kan även boka ett första besök där vi enbart går igenom hur undersökningen ska gå till.

Vi hjälper dig när du behöver oss

Mama Mia, Barn- & kvinnohälsa

Vi finns med under hela livet. Hos oss har alla människor samma värde och vi bryr oss om de som kommer till oss.

Till Mama Mia

BrolinWestrell

Vi erbjuder företag stöd vid utveckling, omställning och kris. Stöd för såväl medarbetare och chefer som ledning. Vi finns i Stockholm.

Till BrolinWestrell

Vårdcentral & Rehab

Vi har mottagningar på flera platser i landet. Med lokalt förankrade verksamheter erbjuder vi trygg och nära vård som möter individuella önskemål och behov.

Till vårdcentral & rehab

Om Prima Vård

Prima Vård är ett svenskt vårdbolag verksamt inom primärvård, kvinno- och barnhälsa, psykisk hälsa och företagshälsovård.

Läs mer om oss